Het bewonersplatform Flora organiseert verkiezingen!

Wil jij je inzetten voor de buurt? Wil jij je buren beter leren kennen? Ben je graag bezig met thema’s zoals mobiliteit, openbaar groen en openbare netheid, samenleven, de buurt aanpassen aan jongeren, senioren en mensen met een beperking, publieke gebouwen en parken…? Het bewonersplatform Flora is op zoek naar mensen zoals jij!

Wat is het bewonersplatform?
– Wij zijn allemaal gemotiveerde vrijwilligers.
– Wij fungeren als aanspreekpunt voor buurtbewoners om problemen in onze buurt bij de gemeente aan te kaarten.
– Wij zijn ook een aanspreekpunt voor de gemeente als zij bewoners van de buurt willen bereiken in verband met specifieke dossiers.
– Wij treden in gesprek met de gemeente en de buurt om van onze buurt een betere plek te maken om te wonen.
– Wij organiseren activiteiten om de bewoners van Flora samen te brengen, en in gesprek te gaan over onze buurt in al zijn facetten.
– Wij zetten acties op om problemen en dossiers onder de aandacht te brengen, zoals onze zwerfvuilactie, het telraaminitiatief, …

Waar zijn wij naar op zoek?
Wij zoeken 2 nieuwe voorzitters en een secretaris, die voor de gemeente en de buurtbewoners het aanspreekpunt vormen in verband met dossiers in de buurt. Samen met een team van meer dan 20 gemotiveerde buurtbewoners, zorg je ervoor dat de noden van onze buurt gehoord worden om op een goede manier vooruit te gaan in deze dossiers. Jullie zitten samen de maandelijkse vergadering voor. Dit alles gebeurt in een ongedwongen en gezellige sfeer, en vaak met een hapje en een drankje!

Heb je interesse? Spreek dan onze huidige voorzitters aan om meer informatie te krijgen (driesmahieu1990@gmail.com en fatima.snoussi@live.be).

Houd 15 maart vrij in je agenda! Dan vinden in de cafetaria in de Koestraat onze verkiezingen plaats. Je kan je kandidatuur doorgeven aan Christel De Schutter via christel.de.schutter@hotmail.com.

Is voorzitter worden een te grote stap voor jou? Geen probleem, er zijn tal van mogelijkheden om je in te zetten voor onze buurt.

Wie zoeken wij nog?
– Mensen die een groot netwerk hebben in de buurt;
– Schrijvers voor de Flokrant;
– Schrijvers van brieven;
– Organisatoren van evenementen zoals de zwerfvuilactie, nieuwjaarsreceptie, open bewonersvergadering en de floraquiz;
– Helpende handen op evenementen;
– …

Warme groet,

Dries en Fatima